Dr. Rath OPC™ – ekstrakt z pestek winogron


Wtórne substancje roślinne z pestek winogron


Biologicznie aktywne substancje roślinne określane są pojęciem „Phytobiologika“. Wytwarzane są one przez rośliny i mają za zadanie ich ochronę, jak również zachowanie ich funkcji. Człowiek dostarcza te wtórne substancje roślinne, poprzez zrównoważoną dietę, składającą się z owoców i nasion. 

W zależności od ich budowy, pojęcie „wtórne substancje roślinne” obejmuje różne grupy i podgrupy, które wykonują różnorakie funkcje. Wśród nich znajdują się również licznie reprezentowane polifenole. 

Bogatym źródłem polifenoli są pestki winogron. Zawierają one oligomeryczne proantocyjanidyny (OPC) oraz inne, wtórne substancje roślinne. Częstym, dodatkowym źródłem zaopatrzenia w dodatkowe polifenole z pestek winogron są suplementy diety. 


Dr. Rath OPC™ zawiera ekstrakt z pestek winogron, zawierający minimalnie 60% polifenoli. W celu ochrony naturalnych składników i synergii, przetwarzamy bogate w polifenole pestki winogron ze szczególną ostrożnością. Metoda ekstrakcji odbywa się wyłącznie z zastosowaniem wody w niskiej temperaturze.
Dr. Rath OPC™ jest Programem wzbogacającym z oferty Programów Zdrowia Komórkowego Dr Ratha. Nasze Programy wzbogacające zapewniają dodatkową porcję wybranych mikroelementów, w celu pokrycia zwiększonego zapotrzebowania organizmu. Dr. Rath OPC™ może być przyjmowany zarówno z naszymi Programami: podstawowym, jak i uzupełniającymi.

Składniki tabletki:
Ekstrakt z pestek winogron* ......................... 420 mg
* Całkowita zawartość polifenoli w jednej kapsułce Dr. Rath OPCTM wynosi co najmniej 60%

Zalecane dawkowanie: 
Dorośli: 2 x dziennie 1 kapsułka w trakcie posiłków z odpowiednią ilością płynu (woda, sok, herbata)

Zawartość: 
60 kapsułek* w opakowaniu
* Wegetariańskie kapsułki z hypromelozy.


0 komentarze:

Prześlij komentarz