Wtórne substancje roślinne z pestek winogron
Biologicznie aktywne substancje roślinne
określane są pojęciem „Phytobiologika“.
Wytwarzane są one przez rośliny i mają za
zadanie ich ochronę, jak również zachowanie
ich funkcji. Człowiek dostarcza te wtórne
substancje roślinne, poprzez zrównoważoną
dietę, składającą się z owoców i nasion.
W zależności od ich budowy, pojęcie „wtórne
substancje roślinne” obejmuje różne grupy i
podgrupy, które wykonują różnorakie funkcje.
Wśród nich znajdują się również licznie reprezentowane
polifenole.
Bogatym źródłem polifenoli są pestki winogron.
Zawierają one oligomeryczne proantocyjanidyny
(OPC) oraz inne, wtórne substancje
roślinne. Częstym, dodatkowym źródłem
zaopatrzenia w dodatkowe polifenole z pestek
winogron są suplementy diety.
Dr. Rath OPC™ zawiera ekstrakt z pestek winogron, zawierający minimalnie 60% polifenoli. W celu ochrony naturalnych składników i synergii, przetwarzamy bogate w polifenole pestki winogron ze szczególną ostrożnością. Metoda ekstrakcji odbywa się wyłącznie z zastosowaniem wody w niskiej temperaturze.
Dr. Rath OPC™ jest Programem wzbogacającym z oferty Programów Zdrowia Komórkowego Dr Ratha. Nasze Programy wzbogacające zapewniają dodatkową porcję wybranych mikroelementów, w celu pokrycia zwiększonego zapotrzebowania organizmu. Dr. Rath OPC™ może być przyjmowany zarówno z naszymi Programami: podstawowym, jak i uzupełniającymi.
Składniki tabletki:
Ekstrakt z pestek winogron* ......................... 420 mg
* Całkowita zawartość polifenoli w jednej kapsułce Dr. Rath OPCTM wynosi co najmniej 60%
Zalecane dawkowanie:
Dorośli: 2 x dziennie 1 kapsułka w trakcie posiłków z odpowiednią ilością płynu (woda, sok, herbata)
Zawartość:
60 kapsułek* w opakowaniu
* Wegetariańskie kapsułki z hypromelozy.
0 komentarze:
Prześlij komentarz